Moleculaire diagnostiek. - van Pelt-Verkuil, Elizabeth, ....-; van Leeuwen, W. B., ....- (Utrecht : Syntax Media, 2013)
Met moleculaire diagnostiek worden laboratoriumtechnieken aangeduid waarmee op het niveau van DNA of RNA ziekten bij mens, plant en dier worden gekarakteriseerd. Pathogenen en afwijkingen in het erfelijk materiaal zijn onderwerp van de moleculaire analyses. Sinds de 1e druk van dit boek in 2001 zijn de beschikbare technieken sterk toegenomen en op veel terreinen sneller, goedkoper, gevoeliger en grootschaliger geworden. Deze geheel vernieuwde 2e druk behandelt nu ook real-time PCR, sequensen, microarrays, DNA-chips en enkele fysische technieken.
Hoofdstuk 9. DNA--microarrays
Keywords: Diagnostiek; Laboratoriumonderzoek -- Geneeskunde; Moleculaire biologie