Mindfulnesstraining bij jongeren : stappenplan voor hulpverleners - Dewulf, David, ....- (Houten : LannooCampus, 2012)
Mindfulnesstraining helpt jongeren krachtiger in het leven te staan, vermindert (examen)stress, piekeren en faalangst en kan de kans op een depressie significant verminderen. Het versterkt de aandacht, bevordert emotioneel evenwicht en geeft waardevolle bagage mee aan jongeren om de golven van het leven succesvol te kunnen weerstaan. Dit boek van de bekende arts en mindfulnesstrainer David Dewulf bevat een volledige evidence based mindfulnesstraining bij jongeren van 14 tot 24 jaar. Stap voor stap wordt de opbouw van de lessen besproken en het kader dat aan de jongeren wordt aangereikt. Naast informatie over de theorie, meditaties en groepsinteracties bevat het boek veel praktische voorbeelden. Met een code in het boek zijn via de website van de uitgever hand-outs voor de jongeren te downloaden. Onmisbaar voor hulpverleners die werken met jongeren en voor docenten die begeleidings- of mentortaken hebben in het voortgezet onderwijs.
Keywords: Mindfulness -- Jeugd; Meditatie -- Jeugd