(On)draaglijk lijden : de pijn van het anders-zijn; 26 mensen getuigen. - Thienpont, Lieve, ....- (Gent : Academia press, 2012)
In dit boek getuigen 26 mensen over de pijn van het anders zijn. Op een authentieke, eerlijke en zeer kwetsbare manier lichten zij een tipje van de sluier van het (on)draaglijk lijden dat mede door het syndroom van Asperger veroorzaakt wordt. Met deze getuigenis hopen de auteurs en de redactieleden tegemoet te komen aan de vraag van Anna die in 2010 overleed met behulp van euthanasie. Anna vroeg om meer begrip voor het (on)draaglijke van psychisch lijden en om meer begrip voor de doodswens daaraan gekoppeld. Als dit boek een steentje kan verleggen in de rivier van onwetendheid en onbegrip, zullen wij gelukkig zijn (bron: covertekst).
Keywords: Aspergersyndroom; Autisme; Euthanasie; Zelfdoding