Knappe kijkers. - Meeple (Mechelen : Plantyn, 2010)
Dit spel oefent op visuele discriminatie in kleuren, vormen en letters. Visuele discriminatie is een onmisbare vaardigheid bij het leren lezen. Om te leren lezen moeten kinderen immers de verschillende letters van elkaar kunnen onderscheiden. Knappe kijkers oefent stapgewijs deze vaardigheden in op verschillende niveaus. Dit spel: > stimuleert het herkennen van vormen, kleuren en letters; > bevordert het samen spelen; > blijft uitdagend op verschillende niveaus. Er zijn 2 spelvarianten op 3 niveaus: > Spelniveau 1: kleuren, vormen en patronen > Spelniveau 2: vormen, details en positie > Spelniveau 3: aantallen, richting en letters
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Didactisch materiaal.