Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken : Alfabetisch naslagwerk voor het hoger onderwijs - van Glabbeek, Noortje, ....- ([S.l.] : Pearson Education Benelux, 2012)
Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken is een alfabetisch naslagwerk voor het hoger onderwijs. De uitgebreide verzameling begrippen geeft houvast op het gebied van onderzoek, communicatie, de verwerving van studievaardigheden en studieloopbaancoaching. De begrippen worden verklaard en toegelicht met voorbeelden, stappenplannen en tips. Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken is geschreven voor studenten en docenten binnen het hoger onderwijs. Voor studenten is het een handboek dat praktische antwoorden biedt op vragen als: • Hoe houd je een overtuigende presentatie? • Hoe bereid je je voor op een competentieassessment? • Hoe stel je een onderzoeksplan op? Docenten kunnen dit boek gebruiken als leidraad bij het geven van opdrachten, het begeleiden van het leerproces en het beoordelen van de prestaties van hun studenten.
Tweede druk met een ruime aanvulling van tekst en onderwerpen van een naslagwerk voor studenten en docenten in het hoger onderwijs dat ruim vierhonderd lemmata bevat over communicatie, onderzoek doen en studieloopbaanontwikkeling. Dat is ruim meer dan in de eerste druk. De samenhang van deze drie thema's wordt verantwoord in drie schema's in de inleiding. De opgenomen begrippen worden verklaard en soms voorzien van voorbeelden en verwijzingen naar verwante onderwerpen. Een aantal lemmata bevat expliciete hulp voor de opbouw van brieven, rapporten, presentaties, verslagen, het samenstellen van een portfolio en het maken van een curriculum vitae. De tekst bij de lemmata en de samenhang ervan is in de onderwijspraktijk getoetst. Door de brede opzet en concrete aanpak voor studenten in het hoger onderwijs een nuttig boek.
Keywords: Research -- Hoger onderwijs; Studeren -- Hoger onderwijs; Studieloopbaanontwikkeling; Studievaardigheden -- Hoger onderwijs; Wetenschappelijk onderzoek -- Methodologie