Meester Bart : ik hoef niet op te letten ik weet alles al - Ongering, Bart, ....- (Amsterdam : Lebowski, 2013)
Het begon met het noteren van een uitspraak van een van zijn leerlingen in zijn agenda. Op aanraden van vrienden en familie besloot meester Bart de uitspraken van zijn leerlingen op internet te delen. Eerst op Tumbla en even later op zijn Facebookpagina. Inmiddels heeft meester Bart duizenden fans die met massa's tegelijk uitspraken van zijn leerlingen liken. Een boek met een selectie van de meest ontwapenende, grappige en opmerkelijke uitspraken kon dus niet lang op zich laten wachten.
Dit boek bevat allerhande gevatte opmerkingen van leerlingen op een middelbare school, opgetekend door een docent Nederlands. Op elke bladzijde is een uitspraak te vinden van een leerling, onder vermelding van diens initialen en leeftijd. De samensteller, 'meester Bart', werkt op een school in Amsterdam. Door te luisteren naar zijn leerlingen probeert hij een klimaat te creëren waarin kinderen zichzelf kunnen zijn. In een inleiding vertelt hij hoe en waarom hij er toe kwam om dit boek samen te stellen.
Bloemlezing van gevatte uitspraken van leerlingen van een school voor voortgezet onderwijs in Amsterdam.
Keywords: Citatenverzamelingen -- Jeugd; Onderwijs -- Nederland