Leer ACT! : vaardigheden voor therapeuten. - Luoma, Jason B., ....-; Berkhuizen, Lieke, ....-; Hayes, Steven C., ....-; Walser, Robyn D., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2008)
Acceptance and Commitment Therapy - ACT - is een gedragstherapeutische behandelvorm die probeert een antwoord te vinden op menselijk lijden. Patiënten wordt geleerd niet langer te vechten tegen emoties en gevoelens waarvan je niet kúnt winnen; tijd en energie worden vooral geïnvesteerd in wat werkelijk van belang is voor de patiënt: zijn eigen waarden. ACT maakt hierbij gebruik van technieken en inzichten uit andere therapiestromingen die een wetenschappelijke onderbouwing hebben gekregen. Ervaring is absoluut noodzakelijk bij het toepassen van ACT. Leer ACT! is primair een werkboek, dat gericht is op vaardigheden en praktijksituaties.
Keywords: ACT