België + wiskunde - Huylebrouck, Dirk, ....- (Gent : Academia Press, 2013)
Het boek ‘België + Wiskunde' toont aan dat het palmares van ons land op het gebied van de wiskunde dit van het damestennis of de damesatletiek overstijgt, zelfs toen Kim en Justine of Kim en Tia nog regeerden. Tot de top van de belangrijkste wiskundigen horen zowaar vier Belgen! Het bekende beeldformaat ‘JPEG' werd bijvoorbeeld gecreëerd op basis van het werk van een Belgische, die de eerste vrouwelijke professor ooit was aan Princeton University en de eerste voorzitster van de ‘International Mathematical Union': Ingrid Daubechies. Bovendien bevinden zich in België de oudste vondsten van de wiskunde, heet de landingsplaats van Neil Armstrong eigenlijk de ‘Mare Belgicum', bestaat er een Belgisch stelling en zowaar ook een Belgische wiskundige markies, Gasparo Pagani. Als land van het surrealisme vallen er ook enkele meer humoristische kanttekeningen te maken, maar in elk geval kan men zich de vraag stellen of buitenlandse zendingen, waar financiële experten, ingenieurs en investeerders de hoogwaardigheidsbekleders vergezellen, niet beter ook onze wiskundig prestaties als uithangbord zouden gebruiken? Bij een wafel, praline of biertje hoort voortaan ook wiskunde, Belgische wiskunde.
Keywords: Wiskunde -- België -- Geschiedenis