Journalistiek van nu : maatschappijgericht en multimediaal - Kiekebosch, Harrie, ....-; Zeijl, Willem, 1976- (Bussum : Coutinho, 2013)
Journalisten krijgen steeds meer een dubbele rol. Enerzijds moeten zij nieuwsfeiten snel omzetten in lezersgerichte teksten, video's en foto's. Anderzijds vraagt de maatschappij hun meer en meer om duiding. Ook spelen burgers steeds vaker een rol in het maken van nieuws. Journalistiek van nu moet daarom maatschappijgericht en multimediaal zijn. Deel 1 gaat in op het veranderende journalistieke vak. Deel 2 gaat over het werk zelf: onder andere bureauredactie, selecteren van nieuws, tekstschrijven, vorm, opbouw en achtergrondjournalistiek komen aan bod. In deel 3 is er aandacht voor de wetten en regels waarmee journalisten te maken hebben.
Keywords: Journalistiek -- Toekomst