Schrijfvaardig in het hoger onderwijs : praktische handleiding voor krachtig schrijfvaardigheidsonderwijs in de instroomfase - Van Houtven, Tine, ....-; Peters, Elke, ....- (Leuven : Acco, 2013)
Dit boek is een neerslag van de ervaringen en aanbevelingen die voortvloeien uit het OOF-project 'Schrijfvaardig in het hoger onderwijs: krachtig schrijfvaardigheidsonderwijs voor instromende bachelorstudenten'. Het project werd opgestart naar aanleiding van het toenemende bewustzijn in het hoger onderwijs van het belang van taalbeleid in een opleiding. De specifieke focus van het project was gericht op de schrijfvaardigheid van instromende studenten. Het project vormde een logisch gevolg op het OOF-project Taalvaardig in het hoger onderwijs (1 oktober 2008 - 30 september 2010) dat gericht was op de verbetering van de academische leescompetenties van instromende studenten.
Keywords: Hoger onderwijs; Schrijfvaardigheid