Toonaangevend : wat bedrijven kunnen leren van het concertgebouworkest, een toprestaurant en een rugbyploeg - Bekaert, Xavier, ....-; Konk, Gillis, ....-; Raes, Jan, 1959- (Tielt : LannooCampus, 2013)
Wat hebben het Koninklijk Concertgebouworkest, restaurant elBulli en de rugbyploeg All Blacks met elkaar gemeen? Alledrie zijn het iconen: organisaties die iets bijzonders maken of doen dat decennia toonaangevend blijft. Waardoor blijven ze zo lang succesvol, terwijl de roem van de meeste organisaties komt en gaat? Toonaangevend bespreekt de drie essentiële kenmerken die de auteurs ontdekten: 1 Compromisloze selectie van talent 2 Samenspel dat het team boven zichzelf doet uitstijgen 3 Drang om grenzen te blijven verleggen Deze elementen creëren een positieve spiraal: door het steeds verder verleggen van grenzen oefent de organisatie meer en meer aantrekkingskracht uit op het beste talent.
Keywords: Organisatieleer; Organisaties -- Management