Van over naar met : een participatief proces met jongeren over hulpverlening in Leuven - Goussy, Brecht, ....- (Kessel-Lo : RISO Vlaams Brabant, 2009)
Wat verstaan jongeren zelf onder goede hulpverlening? Wat is in hun ogen een goede hulpverlener? Hoe kijken zij naar zichzelf en naar de manier waarop het werkveld hen percipieert? Wat loopt er goed, wat kan beter, wat is er helemaal niet, hoewel dit voor hen belangrijk is? Leuvense jongeren vertellen over hun ervaringen met de hulpverlening. Ze vragen aandacht voor de uniciteit van jongeren en werkers, maar ook voor de eenheid in de diversiteit. Ze steken de hand uit om als gebruiker van het aanbod, er samen met organisaties, werkers en beleid iets beters van te maken. Ze nodigen het werkveld uit om over te steken. Zelf zijn ze dat ook vast van plan.
Keywords: Jeugdparticipatie; Jeugdzorg