Ik word zwarte piet : prentenboek - Kumar, Sarah, ....-; Timmermans, Emilie, ....- (Sint-Niklaas : Abimo., 2010)
Max en zijn oudere zus Lena bereiden zich voor op het komende sinterklaasfeest. Ze maken een aftelkalender, want het is nog maar tien nachtjes slapen. Peuter (kleuter?) Max schrijft een brief waarin hij slechts één grote wens heeft: hij wil Zwarte Piet worden - tot groot verdriet van zijn zus, maar Max is vastberaden. Lena telt mee. Ze is niet blij. Max mág niet niet Spanje verhuizen, denkt ze boos en verdrietig. Zou Lena hem kunnen stoppen? De tekeningen die Max zelf maakt, zijn echt als kindertekeningen opgenomen. Behalve het sinterklaasfeest wordt ook de broer-zusrelatie besproken. De aftelkalender staat op elke spread aan de rechterzijde in de vorm van tien zwart-witvignetten.
Eveneens in de reeks 'Ik word zwarte piet' zijn uitgegeven: vertelplaten en een educatieve map.
Leeftijd: 4+
Keywords: Broers en zussen; Kleuteronderwijs -- Didactiek; Sinterklaas