Karel viert sinterklaas - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2013)
Via het jongetje Karel wordt de wereld rondom peuters uitgelegd. Deze keer het verhaal van het sinterklaasfeest. Juf begint op school over Sinterklaas en Zwarte Piet te vertellen, wat het ook bruikbaar maakt voor kinderen die er thuis nog niet mee vertrouwd zijn. Vervolgens wordt het bekende ritueel van huiselijke voorbereiding geschetst via liedjes, schoentje zetten met tekening en wortel erin, en vol verwachting gaan slapen. Deze keer wordt geen schoorsteen genoemd, wellicht handig voor (flat)kinderen met (vloer)verwarming. Het ik-verhaal is gedrukt in een zwarte, dikke schrijfletter op een omkaderde gekleurde achtergrond op de linkerbladzijde. Op de rechterpagina is de situatie vanuit peuterperspectief getekend, zonder overbodige details en met het wat kolderieke jongetje – met zijn enorme hoofd en meestal wel een arm of been de lucht in – duidelijk en kleurrijk afgebeeld.
Leeftijd: 2+
Keywords: Sinterklaas