Het paard van sinterklaas is ziek - Westera, Bette, 1958-; van Haeringen, Annemarie, 1959- (Wommelgem : Van In, 2013)
In oblong formaat uitgegeven prentenboek over het paard van Sinterklaas. Vlak voordat de sint de daken op moet, krijgt het paard de mazelen. Sint en enkele Pieten gaan onopvallend (in hun gewone burgerkloffie) naar de manege van Janna om er een geschikt paard uit te kiezen. De aangedragen alternatieven zijn grappig beschreven en worden op dezelfde wijze in beeld gebracht. Het geheimpje tussen Janna en Sinterklaas is leuk uitgewerkt in dit humoristisch geschreven en aanstekelijk geïllustreerde verhaal. De tekeningen lopen steeds door op de ernaast liggende pagina, de tekst staat in blokken in lege vlakken in de illustraties. De illustratrice is al meermalen bejubeld en onderscheiden. Ook hier zijn de aquarellen met inkt in combinatie met collagetechniek van hoog niveau.
Leeftijd: 3+
Keywords: Sinterklaas