Wie niet weg is... - Stoefs, Karla, ....-; Pottie, Marjolein, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Dit verhaal bevat een raadsel, een prinses, een kikker en een hinkelbaan; genoeg ingrediënten om de aandacht van kleuters vast te houden tot het raadsel is opgelost. Een prinses gooit een kikker op het eerste vak van een getekende hinkelbaan en start het spel. De eerste tip van de sluier wordt opgelicht: het raadsel heeft één hart. Zo komt elk cijfer tot tien aan bod en komt er steeds meer duidelijkheid over het eveneens sprookjesachtige dier dat verborgen zit in het raadsel. De tekst begint al op de titelpagina met een prikkelende uitnodiging en eindigt op het laatste schutblad. De cijfers staan steeds op een groene achtergrond op de linkerpagina. Ze zijn gemaakt van lapjes stof en vilt, voorzien van knopen en borduursel en daarna gefotografeerd. Ernaast staat de speels opgemaakte tekst. Het getekende en deels met stof aangeklede prinsesje hinkelt op de rechterpagina. Ze is nogal geniepig, kijkt af en toe erg nors en is ronduit wreed voor de kikker die ze in de vakken gooit en schopt. Dat laatste zullen kinderen en opvoeders niet altijd kunnen waarderen maar gelukkig krijgt ze aan het einde van het verhaal hiervoor een welverdiende straf. Het slot kan voor sommige kinderen te eng zijn. Met zorg uitgewerkt prentenboek met veel vaart, een wijze les én humor.
Met werkschriftje Leesfan 1 (in kast achter de balie)
Leeftijd: 4+
Keywords: Spelen; Tellen