Waarom investeren in erfgoed? En hoe? - Plas, Hilde, ....-; Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw; Vercauteren, Gregory, 1978- (Brussel : Politeia, 2013)
In deze publicatie verkennen auteurs Hilde Plas en Gregory Vercauteren hoe gemeentebesturen en lokale erfgoedorganisaties elkaar in tijden van financieel-economische crisis kunnen vinden. Zij staan stil bij vragen zoals: waaruit kan de perfecte match bestaan tussen lokaal cultureel erfgoed en lokaal beleid? Wat kan cultureel erfgoed betekenen voor een gemeentebestuur? En omgekeerd: hoe kunnen gemeentebesturen erfgoedorganisaties ondersteunen? (bron: covertekst)
Keywords: Erfgoed -- Lokale overheid