Uit het pak van de kerstman. - Bergh, Inge, ....-; Misschaert, Inge, 1974-; Walschot, Jurgen, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Een boek rond de kerstman, zijn elfen en rendieren. Door middel van verhalen, gedichten, informatieve teksten, puzzels, knutsel- en bakopdrachten, spel en opdrachten om een elf van de kerstman te worden komt de lezer alles te weten over (gebruiken rond) Kerstmis en vooral de kerstman. Enkele verhalen komen uit landen en regio's als Mexico, IJsland en Baskenland. Er zijn nauwelijks verwijzingen naar het christelijke kerstverhaal. De teksten, op een gekleurde ondergrond in duidelijke letters, zijn in een oplopende moeilijkheidsgraad geplaatst, van AVI-Start tot en met AVI-E6. Daardoor is het een boek geworden waarin kinderen van verschillende leeftijden wel iets kunnen vinden en lezen. In de uitgebreide inhoudsopgave staan de diverse teksten geordend naar leesniveau.
Met werkschriftje Leesfan 2 (in kast achter de balie)
Leeftijd: 6+