Mijn handen dansen - Wille, Riet, 1954-; Godon, Ingrid, 1958- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Een meisje laat samen met haar knuffel zien wat je allemaal met je handen kunt doen: klappen, zwaaien, handen schudden, verschillende dingen aanwijzen en aanraken. De tekeningen beslaan telkens driekwart van een dubbele pagina en een kwart tekst. De tekeningen zijn duidelijk en bevatten geen overbodige details; de achtergrond heeft telkens een andere kleur. De tekst is vierregelig met verschillende rijmvormen en loopt vlot. Op de laatste twee pagina's worden de onderdelen van het hoofd behandeld: hoofd, oog, andere oog, neus, mond. Dankzij de stevige kartonnen uitvoering (vierkant, met twee afgeronde hoeken) en de aantrekkelijke uitvoering is dit boekje uitermate geschikt voor lezen, spelen en doen met peuters van ca. 1-3 jaar, niet alleen in de thuissituatie maar ook op peuterspeelzalen. Zie ook 'Mijn mondje is een rondje'
Leeftijd: 1+
Met doeboekje Koe-koek (in kast achter de balie)
Keywords: Handen wassen; Lichaam