bang voor de tandarts - Vermeulen, Moniek, 1959-; Van Durme, Leen, 1974- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Hannes knuffel Piezel (een ezel) heeft kiespijn. Hanne vindt dat hij naar de tandarts moet, maar dat wil Piezel niet, want hij is bang voor de tandarts. Hanne speelt dan maar voor tandarts en behandelt haar knuffel precies zoals de tandarts dat zou doen. Zij stelt haar knuffel gerust en vertelt dat zijn tand los zit. Als moeder roept dat Hanne nu mee moet naar de tandarts, krijgt ze het een beetje benauwd, maar knuffel Piezel geeft haar moed. Eenvoudig verhaaltje met veel begrip voor de angst van een kleuter voor de tandarts. Op een invoelende manier wordt de angst benoemd en ontzenuwd. Verhaal en tekeningen geven een leuke suggestie hoe een kind vertrouwd gemaakt kan worden met iets waar het erg tegenop ziet. De tekeningen zijn eenvoudig, maar kleurig en geven de juiste elementen om een bezoek aan de tandarts voor te bereiden.
Met doeboekje Koe-Koek (in kast achter balie)
Leeftijd: 5+
Keywords: Tandartsen; Lichaam; Bang zijn