apie in de sneeuw. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Vera en haar knuffel Apie gaan spelen in de sneeuw. Ze maken een grote sneeuwpop en sleeën met hun vriendje Boris en knuffel Beer. Samen maken ze een vriendje voor de sneeuwpop. De vriendelijk ogende illustraties van dit vierkante prentenboekje zijn gemaakt in collagetechniek waarbij gebruik is gemaakt van papier en kledingstoffen. Tegen de rustig gehouden achtergrond hebben de figuurtjes hierdoor een driedimensionaal effect. Op de linkerpagina staan enkele regels tekst in dikgedrukte letters met schreef. In heel eenvoudig taalgebruik, met gebruikmaking van veel dialoog, begeleiden ze de illustraties. Bij de tekst staat steeds een kleine illustratie van een grappig vogeltje met muts en sjaal dat nieuwsgierig toekijkt. Het geheel vormt een sfeervolle, intieme uitgave die zeer geschikt is om met peuters en kleuters te bekijken. Over Apie verschenen eerder 'Apie is jarig' en 'Apie en het speentje van Vera'
Leeftijd: 2+
Keywords: Sneeuw; Seizoenen-Weer