Taart voor mama! - Derave, Veerle, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Konijntje Hukkel mist zijn moeder; die is op reis. Maar wanneer ze terug thuiskomt, is hij zo blij dat hij iets bijzonders wil maken om haar te verwelkomen: een worteltaart. In het gezelschap van zijn popje begint hij al voordat zijn papa wakker is een taart te maken met hamer, zaag en touw, maar het lukt hem niet en hij verliest de moed. Wat nu? Gelukkig brengt papa hem op het idee een echt wortelfeestje te organiseren en samen lukt het ze om precies op tijd klaar te zijn voor mama's thuiskomst. Ze is zo blij hem te zien; 'de sterretjes in haar ogen gaan aan' als Hukkel vertelt dat hij haar erg heeft gemist. Vierkant prentenboek met vrolijke illustraties vol grappige details, uitgevoerd in o.a. acrylverf en geknipt papier, die er in combinatie met de beknopte speelse taal voor zorgen dat de levenslust van de bladzijden spat. Doordat het kinderlijke absoluut serieus wordt genomen zijn de gedragingen en emoties van de hoofdpersonen volstrekt invoelbaar. Op het achterste schutblad staan enkele eenvoudige recepten en ideeën voor een eigen wortelfeestje.
Leeftijd: 3+
Keywords: Ouders; Verrassingen; Bakken; Eten - Drinken