Pietje Pedro en het geheim van de Sint. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2013)
Sinterklaas voelt zich niet lekker en wil niks eten. Hij is niet echt ziek, maar hij voelt zich een beetje eenzaam. Hij mist zijn paard, maar het dier is natuurlijk te groot om in huis te halen. Pietje Pedro heeft een idee en gaat op zoek naar een oplossing. Hij haalt een hondje uit het asiel en hoopt dat Sinterklaas zich zo wat minder eenzaam zal voelen. Zijn plannetje lijkt te werken! Vierkant, stevig gebonden prentenboekje. De kleurrijke illustraties, opgebouwd uit stukjes geknipt en gescheurd papier, vullen het overgrote deel van de bladzijden en sluiten goed aan bij de tektst. De afbeeldingen zijn ook prima als praatplaten te gebruiken. Een erg leuk kijk- en voorleesboek voor peuters. Over Pietje Pedro verschenen al drie prentenboeken, o.a. 'Pietje Pedro en de mijter van Sint'.
Met doeboekje Kadoze (in kast achter balie)
Leeftijd: 3+
Keywords: Sinterklaas