Belladonna leert vliegen - Hallemans, Mieke, ....-; Hallemans, Ina, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2008)
In Heksenhove wonen vijf heksen. Ze houden erg van plezier maken en iedere heks heeft een eigen hobby. Heksje Belladonna wordt honderd jaar en krijgt van haar vier vriendinnen een bezem. Belladonna is niet blij met het cadeau, want ze kan niet vliegen en durft het ook niet goed. De andere heksen proberen haar te helpen met een nieuw computerprogramma en een vliegstoel. Prentenboek in oblong formaat met de boodschap dat de aanhouder wint. Op de gedetailleerde, grappige illustraties die driekwart van elke spread beslaan, is veel te zien. De heksen zijn niet eng afgebeeld en iedere heks draagt kleding uit de tijd dat het heksje jong was. De uitgebreide tekst is in een wit vlak naast de illustraties gedrukt. Eerste boek van de schrijfster.
Zie ook www.manenwoud.be.
Leeftijd: 5+
Met doeboekje Kadoze (in kast achter balie)
Keywords: Heksen; Vliegangst; Fantasiefiguren; Jarig zijn; Vriendschap