Een toren vol muziek - Smit, Nils, ....-; Aertssen, Kristien, 1953- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
In een flatgebouw is nogal wat lawaaioverlast: één man speelt fluit en maakt samen met zijn vogels muziek. Zijn buurman speelt luid trompet tegen het gefluit in. Dan begint de onderbuurvrouw als tegenreactie viool te spelen. De andere bewoners willen graag stilte, maar die komt er niet. Al snel begint elke bewoner van het gebouw luid muziek te spelen met de ramen open. Het is een hels lawaai, tot een meisje dat jarig is en een goocheldoos heeft gekregen buiten het gebouw haar goochelstokje in de lucht steekt. Dit grote, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken is geheel tekstloos. Het zijn dus vanzelfsprekend de illustraties, gespreid over twee volledige pagina's, die het verhaal vertellen. De tekst op de achterkant van het omslag geeft wel een beetje steun: de hoofdlijnen van het verhaal worden daar uitgelegd. De illustraties van de bekende Belgische illustratrice zijn gemaakt in haar herkenbare, grappige en vrij zoete tekenstijl, met veel details en uitbundige kleuren.
Met doeboekje Kadoze (in kast achter balie)
Leeftijd: 3+
Keywords: Muziek; Toveren; Geluidshinder