Piep mag Mauw zeggen - Lasès, Frans, ....-; Schamp, Tom, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Piep, een muizenkleuter die met haar ouders in de grote stad woont, is dikke vrienden met meneer Mauw, een oude kater die bij haar in de straat woont. Ondanks verschil in leeftijd en vitaliteit steunen ze elkaar in alles, uitgaande van de fantasie van Piep, waarbij Mauw met veel respect in haar leefwereld meegaat. Zo, bijvoorbeeld, wordt de rollator een koets voor prinsesje Piep en wordt een opgebroken straat een strand. De tien voorleesverhalen in dit boek volgen de vier seizoenen, beginnend en eindigend in de lente, en gaan over alledaagse dingen zoals bloembakken begieten, boodschappen doen en buiten spelen. In het laatste verhaal deelt Mauw tijdens het buurtfeest het door hem geschreven boek 'Piep mag Mauw zeggen' uit aan iedereen in de straat, tot verrassing van Piep. Elk verhaal sluit af met 'Dag Piep, dag Mauw. We zien elkaar gauw!' De bijzondere, soms surrealistisch aandoende illustraties laten veel visuele grapjes zien, vaak verpakt in reclame-uitingen, die vooral door volwassenen zullen worden (h)erkend en gewaardeerd. Dat alle dieren als mensen op twee benen/poten lopen, doet soms vervreemdend aan.
Leeftijd: 5+
Keywords: Vriendschap; Katten; Muizen