Binnenpoes buiten - Vandermeeren, Hilde, 1970-; Dezwarte, Elsje, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Een klein meisje vertelt in de ik-vorm dat haar oranje poes, waar zij erg dol op is, nooit naar buiten mag van haar moeder. Het meisje begrijpt dat niet en laat - ongehoorzaam als zij is - haar poes toch naar buiten. Deze binnenpoes ontmoet buiten een buitenpoes. Voor kleuters is de tekst bij deze vertelling te samenvattend om goed te begrijpen. De tekst is steeds in de prent geplaatst, terwijl aan sommige woorden extra nadruk wordt aangegeven door grotere, cursieve letters. Echter, hoe de vork precies in de steel zit, blijft onduidelijk. De platen uit het vierkante prentenboek, die telkens een dubbele pagina beslaan, zijn beeldschoon getekend en mysterieus ingekleurd met bloemmotieven in rood, zwart, groen en grijs, met een knipoog naar de Chinese prentkunst. Mooi geïllustreerd poezenverhaal, dat uitsluitend met uitleg van volwassenen bruikbaar is.
Met doeboekje Kadee (in kast achter balie)
Leeftijd: 5+
Keywords: Katten; Vriendschap met dieren; Huisdieren