Van een kind dat tikkertje speelde met de wind. - Vandermeeren, Hilde, 1970-; De Kinder, Jan, 1964- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2006)
Iene is teleurgesteld omdat geen van de genodigden op haar verjaardag komt. Maar hoe kon ze een speciale gast die altijd komt nou vergeten? Gebonden prentenboek in oblongformaat over een meisje dat leeft in een fantasiewereld. Op inlevende wijze en in beeldende, poëtische taal weet de schrijfster (psychologe) uitdrukking te geven aan de gevoelens van alleen zijn. Korte, veelzeggende zinnen. De sobere, met krachtige lijnen neergezette, paginagrote illustraties, doorlopend op de andere pagina, sluiten naadloos aan op de sfeer van het verhaal. Rood is de in het oog springende kleur, naast wat blauw, crèmegeel als steunkleur en zwart. De kleur groen is op de eerste en laatste pagina te zien: de momenten waarop Iene onbezorgd aan het spelen is. Gemengde techniek van verf, krijt en inkt. De tekstblokken, een per dubbele pagina, staan meestal apart naast of zijn onderdeel van de illustratie. Geen paginanummering. Groot lettertype met schreef en een ruime interlinie. Smaakvolle en artistieke uitgave. Een fijngevoelig prentenboek, herkenbaar voor wat in zichzelf gekeerde kinderen
Met doeboekje Kadee (in kast achter balie)
Leeftijd: 3+
Keywords: Eenzaam zijn; Fantaseren; Fantasievriendjes; Jarig zijn