Human resouce management : een inleiding - Foot, Margaret, ....-; Hook, Caroline, ....-; Reijnders, Marianne, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2009)
Human resource management is een actuele inleiding tot het personeelsmanagement. Naast de kernelementen van dit vakgebied komen ook recente ontwikkelingen, zoals diversiteit, gelijke behandeling en internationalisering, uitgebreid aan bod. Het boek geeft bovendien een helder beeld van de huidige relevante wetgeving op dit terrein. Casestudy's, opdrachten en interessante praktijksituaties betrekken de studenten bij het onderwerp en moedigen hen aan kritisch na te denken over de stof. Verwijzingen naar actuele literatuur en websites stimuleren de student tot verder onderzoek. Het boek is primair geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen op het gebied van Personeel en Arbeid. Het boek kan echter ook worden ingezet bij andere opleidingen waar behoefte is aan basiskennis van human resources management.
Keywords: HRM; Human Resources management