Onderzoeken en ontwerpen met 4- tot 14-jarigen : inspirerende praktijkvoorbeelden. - Van den Berg, Ed, ....-; Bom, Peter, ....-; Frederik, Ineke, ....- (Utrecht : NVON : Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen, 2013)
In het boek vindt u inspirerende ideeën die zich gemakkelijk laten uitvoeren in de eigen klas. Er zijn per leeftijdscategorie zowel voorbeelden van onderzoeken als van ontwerpen, inclusief maken. Daarnaast zijn er een aantal didactische intermezzo's met praktische tips. Door het boek is zicht te krijgen op wat er aan de andere kant van de overgang basisonderwijs-voortgezet onderwijs gebeurt; dit als startpunt voor een betere aansluiting en samenwerking over en weer.
Keywords: Natuurwetenschappen; Technologische opvoeding -- Didactiek