De leraarskamer : verhalen uit 75 jaar middelbaar onderwijs in Vlaanderen - Vandekerckhove, Peter, ....- (Antwerpen : Manteau, 2013)
Na meneer Doktoor en meneer de Burgemeester brengt Peter Vandekerckhove verhalen uit de leraarskamer. Een 50-tal leraars en leraressen uit alle onderwijsnetten vertellen honderduit over hun belevenissen voor de klas.De oudste is 100 jaar, de jongste 52. De leraars (M/V) vertellen over hun opleiding en hun carrière, over collega's en de directie, over inspecteurs en de vele ministers van onderwijs. En natuurlijk over de studenten. Pakkende verhalen vaak over orde en tucht, over spieken en spijbelen, over strafstudie en oudercontacten. Ook de evolutie van hun vak komt natuurlijk aan bod. De schoolstrijd, de opkomst van het VSO, gemengd onderwijs: het passeert allemaal de revue. Alle onderwijsniveau's komen aan bod: van 'Latijns-Grieks' in een college tot 'garagist' in het deeltijds Onderwijs.
Keywords: Secundair onderwijs -- Vlaanderen