Effectief en motiverend leidinggeven - Brakkee, Susanne, ....- (Groningen/ Houten : NoordhoffUitgevers bv, 2011)
Effectief en motiverend leidinggeven is een praktisch en inspirerend studieboek om studenten voor te bereiden op een leidinggevende functie. Ze hoeven geen eindeloze hoeveelheid managementliteratuur door te nemen om een goede start te maken. Aan de hand van de theorie en oefeningen uit dit basisboek kunnen ze (blijven) werken aan diverse competenties die ze nodig hebben om zichzelf en anderen succesvol aan te sturen. De volgende onderwerpen komen in Effectief en motiverend leidinggeven aan de orde: •Taakgericht managen en mensgericht leidinggeven combineren •Zelfbewustzijn ontwikkelen •Communiceren met verstand en gevoel •Omgaan met diversiteit •Motiveren van mensen •Aansturen van een team •Conflicten managen •Visie ontwikkelen en creatief veranderen •Doelgericht en georganiseerd werken •Omgaan met stress en genieten van flow
Keywords: Leidinggeven; Management