Alles over werven en selecteren : een compleet overzicht voor recruiters en selecteurs - van den Broek, Loek C. A. H., ....-; Verhoeven, Henk, ....-; Evers, Gerard, ....- (Assen : Van Gorcum, 2009)
Hebt u enig idee waar mensen zoeken als ze op zoek zijn naar een andere functie? Is er een verschil in zoekgedrag tussen lager en hoger geschoolden? Waar zoeken techneuten en allochtonen? Lezen we nog wel kranten en zo ja wie leest wat? Hoe werf en selecteer je in een arbeidsmarkt die steeds internationaler en multicultureler wordt? Wat moet u allemaal weten voordat u met een ‘vreemdeling' een arbeidsovereenkomst afsluit? Waarom blijven we alsmaar vasthouden aan een selectie interview, terwijl we weten dat ons oordeel altijd doorspekt is met vooroordelen, waardoor het er op lijkt dat we de kandidaat niet tegen de functie maar tegen ons eigen waarden- en normenpatroon afzetten? Hoe kunnen we de validiteit van het interview verbeteren? Hoe blijft de ratio een onderbuikgevoel de baas? Een dagje naar de testpsycholoog. Zou dat nog lang zo gaan of is online testen binnenkort normaal? Voorspellen assessments echt zo goed of kun je mensen beter een paar maanden (eventueel via een uitzendbureau) op proef nemen? En dan het ergste nog. Een miskleun kost geld, heel veel geld. We realiseren ons nauwelijks dat – naast al het menselijke verdriet – er al snel € 50.000,- of meer mee gemoeid is. Als we dan ook nog weten dat werknemers in Nederland steeds korter bij een werkgever werken dan is werven en selecteren een uiterst kostbare zaak, die je zeker niet aan leken moet overlaten. Dit boek is een handreiking aan iedereen die op een professionele wijze wil werven en selecteren en de validiteit van zijn uitspraken na de selectieronde wil vergroten. Tegelijkertijd is het een wegwijzer met zeer veel verwijzingen naar plaatsen waar “Abraham de mosterd haalt”.
Bevat register en literatuurlijst
Keywords: HR -- Selectie; HR -- Werving