De schatkist van de therapeut : oefeningen en strategieën voor de praktijk - Gundrum, Monica, ....-; Stinckens, Nele, ....- (Leuven : Acco, 2013)
In dit boek openen we de geheime schatkist van de therapeut. Ervaren psychotherapeuten onthullen hun impliciete kennis en demonstreren de kracht van bepaalde innovatieve interventies, concrete oefeningen en creatieve werkmethodes. Meer dan 40 therapeuten uit diverse stromingen (cliëntgerichte therapie, gedragstherapie, gestalttherapie, lichaamsgerichte therapie, psychodynamische therapie, systeemtherapie') dragen aan wat zij in het therapeutisch werk waardevol en helpend vinden om specifieke moeilijkheden te hanteren en te bewerken. Ze delen hun favoriete 'schatten' die ze bij elkaar gesprokkeld hebben uit boeken, syllabi, workshops, losse aantekeningen, eigen ervaringen' De oefeningen en methodes zijn toe te passen in diverse settings (individuen, groepen, partners, gezinnen, teams), en sluiten aan bij verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, jongeren en volwassenen). Ze zijn ook bruikbaar voor uiteenlopende problematieken. Een aantal oefeningen zijn bestemd voor de therapeut zelf: ze stimuleren de bewustwording van het eigen functioneren en bevorderen de zelfzorg. Deze schatkist vormt een rijke inspiratiebron voor ieder die werkzaam is in het brede veld van de geestelijke gezondheidszorg. Er kan uit geput worden om het therapeutisch handelen aan te vullen, uit te breiden of een nieuwe impuls te geven. (bron: covertekst)
Keywords: Psychotherapie