Bo en Babs in de sneeuw - ten Cate, Marijke, 1974- (Wommelgem : Van In, 2013)
Peuterprentenboek met twee afgeronde hoeken (ook de kaft) waarin de muis Bo en de hond Babs (beide aangekleed) samen met Beer in de sneeuw gaan spelen. Ze maken gezamenlijk een sneeuwpop en gaan sleeën, maar Beer is zo zwaar dat ze in de sneeuw belanden. Voorzichtig naar beneden glijdend komen ze veilig thuis waar de kachel brandt en hete chocolademelk is. De (acryl)verfillustraties - elk een dubbele pagina beslaand - beelden de winterse sfeer goed uit en zijn overzichtelijk en aansprekend. Leuk opvallend detail is de aanwezigheid van een speelgoedeendje op elke tekening. De eenvoudige tekst - in de illustratie gedrukt - omvat vier regels. Goed leesbaar, speels lettertype. Bo en Bas worden in de tekst niet aangeduid als muis en hond. Van Bo en Bas zijn gelijktijdig drie andere deeltjes verschenen. Goed verzorgd en aantrekkelijk uitgegeven boekje voor peuters waarbij de tekst ook door eigen woorden vervangen kan worden.
Keywords: Sneeuw; Spelen