Kikker is verliefd. - Velthuijs, Max, 1923-2005 (Wommelgem : Van In, 2013)
Kikker voelt zich vreemd. Soms heeft hij het warm en dan weer koud. En zijn hartje klopt van boem-boem, boem-boem. Varkentje denkt dat hij kou heeft gevat. Maar Haas weet wat er met Kikker aan de hand is. 'Je bent verliefd', zegt hij. De verliefde Kikker probeert met een tekening, geplukte bloemen, en tenslotte met een record brekende hoogtesprong de aandacht van z'n beminde eend te trekken. Het is hem gelukt, en ze houdt ook van hem. Met de zin 'Liefde kent geen grenzen' eindigt dit heerlijk voor te lezen verhaal. De auteur kiest de woorden zorgvuldig om er goed lopende zinnen mee te maken. De met grijs en zwart omlijnde kleurige plakkaatverf-illustraties passen heel fijntjes bij de tekst. Ontwapenend prentenboek dat door kleuters en onderbouw-leerlingen van de basisschool zal worden gewaardeerd.
Leeftijd: 3+
Keywords: Blij zijn; Verliefd zijn