Wiskunde voor de beginnende bachelor : theorieboek. - Verwulgen, Stijn, ....-; Soetens, Edward, ....- (Gent : Academia Press, 2009)
Studenten die terechtkomen in een wetenschappelijke richting in het hoger onderwijs (bachelorniveau) missen vaak een basiskennis wiskunde. In dit boek wordt een overzicht en een basis gegeven van de belangrijkste theorie rond verzamelingenleer, getallen, vlakke meetkunde, goniometrie, rële functies, calculus en lineaire algebra.
Verzamelingenleer - getallen - vlakke meetkunde - goniometrie en analytische meetkunde - rëële functies - calculus - lineaire algebra ; Appendix : logica en bewijskunde
Ondertitel ontleend aan omslag