De loyale consument - Eelen, Jiska, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2014)
Loyale consumenten zijn gewild. Maar wat is merkloyaliteit, hoe meet je het en bestaat het eigenlijk wel? Als merkloyaliteit bestaat, dan lijkt het onder druk te staan. Consumenten hebben namelijk keuze uit een groot aanbod van producten en merken en kunnen makkelijk switchen van het ene merk naar het andere. Anderzijds wordt de opkomst van digitale en sociale media gezien als een instrument om consumenten actief te betrekken bij een merk. Maar zorgt dat ook voor kooployaliteit? Op basis van een vragenlijstonderzoek laat deze publicatie zien hoe loyaal FMCG-merken worden aangekocht en wat de relatie is tussen loyaliteit en betrokken (online) merkgerelateerd gedrag van consumenten. De rol van verschillende typen consumenten en merken maar ook mediagebruik komt hierbij uitgebreid aan bod.
Keywords: Consumenten; Consumentengedrag