Gymnastiek : 1200 oefeningen. - Kos, Bohumil, ....-; Schmull, D. H., ....- (Utrecht : De Vrieseborch, 2011)
Een lessenboek, uitgaande van Oostduitse oefenstof. Warming-up - voorbereidend deel (doel: beweeglijkheid, behendigheid en kracht van de leerling gunstig beïnvloeden m.b.v. halters, stokken, springtouw, medicinballen, knotsen en/of toestellen) - de kern van de les: fundamentele lichaamsoefeningen (loop en sprong, worp en stoot, dragen, klimmen, evenwichtsoefeningen, hindernisloop en alle takken van sport) - cooling-down plus evaluatie. Zeer veel heldere illustraties.
Inhoudsopgave : De les - De inleiding van de les -Indeling van de oefenstof - 1. Oefeningen zonder gereedschap - Gymnastische basisvormen - Oefeningen met tweetallen - Oefeningen met drietallen - Groepsoefeningen - Oefeningen in rijen - Oefeningen in flankrij - Oefeningen in kring - Spelen zonder gereedschap - 2. Oefeningen met handgereedschap - Oefeningen met de medicinbal - Oefeningen met het touw (springtouw) - Oefeningen met het lange springtouw - Oefeningen met de stok - Oefeningen met bal - 3.Oefeningen met toestellen - De bank - Oefeningen met matten - Andere toestellen en combinaties ervan - Het voorbereidende deel van een les - Indeling van de oefenstof - Basisvormen van houdingen bij de gymnastische oefeningen - 1.Oefeningen zonder gereedschap - Basisvormen - Armen - Romp - Benen - Diversen - Partneroefeningen - Armen - Romp - Benen -Diversen - 2.Oefeningen met handgereedschap -Oefeningen met halters - Stokoefeningen - Oefeningen met medicinbal (mb) - Oefeningen met knotsen - Oefeningen met het touw - 3.Oefeningen aan toestellen - Wandrek - Bank - Voorbeelden van de opbouw van de inleiding en het voorbereidende deel van de les
Keywords: Gymnastiek