Wiskunde met TI-84 - Van Poppel, Jan, ....- (Antwerpen : Garant, 2012)
De leerplannen wiskunde voorzien het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) als basisvaardigheid voor de leerlingen. Bedoeld wordt het verwerven van inzicht in het gebruik van computer en rekentoestel om wiskundige problemen te onderzoeken. TI-84 is een grafisch rekentoestel, dat beschikt over grafische en statistische functies die voldoen aan de vereisten voor de vakken wiskunde en wetenschappen in het secundair en het hoger onderwijs. Dit boek behandelt de vereiste basistechnieken voor leerlingen in de leeftijdsgroep 14 tot 16 jaar. Hier en daar gaat de auteur iets verder dan de voorgeschreven leerstof, maar dat is alleen maar nuttig voor zelfstudie. Alle 'klassieke' onderdelen komen aan bod: algebra, meetkunde, driehoeksmeting en beschrijvende statistiek. Vanzelfsprekend is de capaciteit van de TI-84 niet beperkt tot wat in het boek voorgesteld wordt. Ook hogere graadsvergelijkingen en statistische berekeningen behoren tot de mogelijkheden, inclusief de grafieken van genoemde functies. De auteur gebruikt een visuele leermethode met talloze voorbeelden, alle vergezeld van schermafdrukken met oplossingen. In feite is het boek dus een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Wat wel ontbreekt, en voor een zelfstudieboek toch onontbeerlijk lijkt, is een overzicht van de architectuur van de hardware.
Keywords: Grafische rekenmachines