Trends in de toekomst : trendwatching kan je leren - Maenhoudt, Fons, ....- (Utrecht : Fons Maenhoudt, 2009)
Wat voorbij is, wordt steeds vager naarmate het verder achter ons ligt. Maar van de vervaging van dat verleden hebben we weinig last, want de verdwenen details vullen we aan met herinneringen zodat de weg achter ons 'helder' blijft. De toekomst is echter als een tocht door de stad. We zien nauwelijks wat er op ons af komst, want de drukte om ons heen ontneemt elke mogelijkheid om ver vooruit te kijken. Alleen wat heel dichtbij komt, wordt zichtbaar en herkenbaar. Van de gebeurtenissen vóór ons, bezitten we veelal geen blauwdruk. We staan er dan ook bijna altijd overwachts met onze neus bovenop, zodat de overdaad aan details ervoor zorgt dat het totaalplaatje ons ontglipt. Hoe kunnen we die drukte ontwijken en net als een radar de richting, snelheid en afstand van onze toekomst vaststellen?
Werkboek bij het boek "Trends herkennen, begrijpen, gebruiken, creëren"
Keywords: Trends; Trendwachting