Functioneel en strategisch schrijven : adviezen en oefeningen op tekstniveau - Van Belle, Hilde, ....-; Reynders, Anne, ....-; Vanderstraeten, Veerle, ....- (Leuven : Acco, 2011)
Schrijven kun je leren. Als je maar niet alles tegelijk wil doen. In dit handboek wordt het schrijven van een tekst tot een reeks deeltaken herleid: van de eerste oriëntatie tot de definitieve afwerking, van de informatieselectie tot de stijlkeuze. Bij elk van die rondes sluiten specifieke adviezen en opdrachten aan, zodat je gericht en efficiënt kunt oefenen. Door middel van realistische opdrachten leer je teksten te schrijven die niet alleen correct zijn, maar ook functioneel en strategisch geformuleerd. De talrijke oefencases in dit boek bevatten nuttige tekstanalyses, checklists, becommentarieerde teksten en concrete herschrijfadviezen. Dit oefenboek is bedoeld voor studenten uit taal- en communicatieopleidingen, en voor iedereen die teksten wil schrijven die werken.
Keywords: Schrijftechnieken; Schrijven