Het kabouterpad. (Brugge : Provincie West-Vlaanderen)
Het Kabouterpad vertrekt vanuit de leefwereld van de kleuter. Kleuters stellen steeds opnieuw vragen en verwonderen zich steeds over andere dingen. Het kabouterpad wijst de weg: grappige kabouters nodigen de kleuters uit om met alle zintuigen de wereld van het bos te verkennen en te beleven. Alle materialen zitten verpakt in een caddy: kleurrrijke kabouters die uitgezet worden in een natuurzoekpad en 44 kleurrijke, leuke en aansprekende opdrachtkaartjes om te voelen, te proeven, te zien, te horen en te ruiken. Er zijn gekke, droevige, blije, stoere, zeemzoete, dorstige, kleddernatte, aardige, prikkerige, treurige en ... vele andere kabouters. De begeleider maakt zelf een selectie.
Kabouterfiguurtjes - Opdrachtkaartjes geplastificeerd - Blanco opdrachtkaartjes geplastificeerd Witbordstift Lang touw (10m, doormeter 4.5mm, witte nylon) - Plooimeters - Zwart mandje - Vellen plastiek 50x50cm - Schepnetje - Witte plastieken schaaltjes - Opzetloepjes - Potloepjes - Geurpotjes (potjes van filmrolletjes) - Blinddoeken - Voelzakjes - Reuzenzandloper - Spiegeltje - Set groene, rode, bruine, gele kaartjes - Dessert messen - Werkbrochure - Handleiding
Didactisch materiaal.
Keywords: Kabouters; Milieueducatie -- Kleuteronderwijs; Natuureducatie; Natuurkennis; Veldwerk; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs