Teach like a champion : 49 technieken om leerlingen te laten excelleren - Lemov, Doug, ....-; Bijnsdorp, Maaike, ....-; Schaap, Lucie, ....- (Rotterdam : CED-Groep, 2013)
Ben je een bureauplakker? Een topleraar circuleert! Eén van de vele raadgevingen die Doug Lemov geeft in Teach Like a Champion. Dit boek werd in de VS een regelrechte bestseller en iedereen die het leest, begrijpt waarom. De auteur van Teach Like a Champion, Doug Lemov, bezocht leraren die opmerkelijke resultaten wisten te bereiken. Hij observeerde wat er in het klaslokaal gebeurde: van leerlingen begroeten tot blaadjes uitdelen, van ongevraagd beurten geven tot wachten op een antwoord. De succesvolle werkwijzen van 'excellente leraren' zijn helder vertaald naar 49 bruikbare technieken die onmiskenbaar bijdragen aan betere prestaties van leerlingen. De CED-Groep bewerkte en vertaalde de 49 technieken naar de Nederlandse situatie, zodat ze bruikbaar zijn in de dagelijkse lespraktijk van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. Het boek is ook een bron voor schoolleiders om te begrijpen waar het om gaat bij effectief (opbrengstgericht) onderwijs. Het laat zien hoe opbrengstgericht werken op de werkvloer gerealiseerd kan worden. Op de dvd bij het boek staan helder uitgewerkte praktijkvoorbeelden in Nederlandse lessituaties.
Keywords: Didactiek; Leraren