Samen naar het zwembad : de eerste stappen voor baby's, peuters en kleuters - Roelandt, Filip, 1965-; Jans, Leo, ....-; Bocklandt, Melissa, ....- (Gent : Academia Press, 2012)
Op een heel praktische en geïllustreerde manier wordt in dit boek de waterpret voor baby's, de onderwaterwereld voor peuters en kleuters vóór de eerste zwemles benaderd. In elk deel wordt in opdrachtvorm en via tips verteld wat er thuis, naar en in het zwembad en bij de verzorging na het bad kan gebeuren. Een modelles voor elk niveau wordt toegevoegd. Tot slot geven experts uit de audiologie, de podologie, de kinesitherapie, de pediatrie, de gymnologie en uit de wereld van kindjes met een beperking, hun adviezen mee voor deze eerste dolle waterpret.
Keywords: Zwemmen -- Baby's.; Zwemmen -- Peuters; Zwemmen -- Kleuters; Waterspelen; Watergewenning