(Psycho)motorische begeleiding bij kinderen : een praktische gids bij de proces- en taakgerichte interventie - Dewitte, Griet, 1964-; Dewitte, Kaat, ....-; Carton, Wouter, ....- (Leuven : Acco, 2013)
De visie op psychomotorische begeleiding bij kinderen is de voorbije tien jaar aanzienlijk geëvolueerd. Taakgerichte interventies zijn duidelijk op de voorgrond getreden en Evidence Based Therapy is ook binnen de pschomotoriek niet meer weg te denken. Naast een korte theoretische duiding is het boek vooral praktisch opgebouwd door het bundelen van de jarenlange ervaring van de auteurs. Het is een verzameling van oefeningen om de grove motoriek, fijne motoriek en visuomotoriek in de grote en kleine ruimte te stimumleren. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt in het dagelijkse leven, kunt aanleren.
Bevat bibliografie, literatuurlijst en trefwoordenlijst
Keywords: Psychomotoriek; Psychomotoriek : begeleiding