Veelvlakken - Grootendorst, Albertus Wilhelmus, 1924-2004; Pijls, M. H. J., ....-; Ruttkay, Zsófia, ....- (Amsterdam : Stichting Vierkant voor Wiskunde, 2009)
Dit boek gaat over veelvlakken. Buiten de kubus ken je vast nog andere veelvlakken. Sommige hebben verschillende soorten zijvlakken, denk maar aan de piramide. Hoe kan men een systeem vinden in de veelvlakken? Zijn er regelmatige veelvlakken met willekeurige zijvlakken? In dit boek zul je zulke vragen onderzoeken en beantwoorden. Soms zul je iets moeten bewijzen over bepaalde veelvlakken. Daarna kun je zelf nieuwe veelvlakken ontwerpen op basis van wat je geleerd hebt. Bij het onderzoeken van een veelvlak is het heel handig om een model van het veelvlak in je hand te kunnen houden. In de appendices achterin dit boek vind je verschillende manieren om veelvlakken te maken.
Leeftijd: 12-16 jaar
Keywords: Ruimtelijke meetkunde