Boreas. (Brugge : Provincie West-Vlaanderen)
Onze allerjongste leerlingen worden met Boreas (de Griekse god van de Noordenwind) uitgedaagd om de natuur aan het strand en in de duinen op een speelse manier te observeren. Het centrale punt in dit pakket is een windscherm waar heel wat doe-activiteiten rond uitgewerkt werden. Er worden ook heel veel expressieve momenten ingelast zodat de kleuters de kans krijgen hun belevingen uit te drukken. Op deze manier wordt concreet invulling gegeven aan de nieuwe leerdoelen binnen wereldoriëntatie.
Inhoud van de zeilzak: 1 houten hamer, 1 strandzeil, 1 vlaggenstok
Didactisch materiaal.
Keywords: Duinen; Milieueducatie -- Kleuteronderwijs; Natuureducatie; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs; Zee en strand