Matti en Mona 1. - Lannoo, Stefanie, ....-; Théaude, Michaël, ....- (Brugge : Die Keure, 2013)
Eerste hulp bij talenonderwijs aan anderstalige nieuwkomers. Matti en Mona zijn de hoofdfiguren in een box met multimediale materialen om anderstalige kinderen op een efficiënte manier de eerste stappen te laten zetten in het Nederlands. De taal die Matti en Mona aanbrengen en oefenen in deze eerste box is de basis die een kind nodig heeft om te kunnen deelnemen aan het klas - en schoolleven. Matti neemt de kern voor zijn rekening, Mona staat in voor de uitbreiding. Matti en Mona zijn je partners in de onthaalklas. De cd-rom is een handige tool waarmee de leerlingen in de eigen klas verder inoefenen wat ze in de onthaalklas geleerd hebben. Dit materiaal is in de eerste plaats ontwikkeld voor de onthaalklas maar kan ook perfect functioneren in andere situaties waarin je gefocust basistaal wil aanbrengen en oefenen.
150 verhaalplaten A3
Keywords: Nederlands voor anderstaligen; Nederlands -- Basisonderwijs