De beste maatjes : muziekdidactiek voor de kleuterklas - Bekaert, An, ....-; De Man, Annelies, ....- (Brugge : Die Keure, 2013)
“De beste maatjes” is een muziekdidactische uitgave voor kleuterleid(st)ers en studenten aan de lerarenopleiding kleuteronderwijs. Deze uitgave is een didactische methode, gericht op de muzikale omgangsvormen die in de kleuterklas aan bod komen: zingen, muziek maken met instrumenten, luisteren naar muziek, muziek lezen en noteren, muziek ontwerpen en op muziek bewegen. Deze omgangsvormen worden geïllustreerd met voorbeelden die meteen in de klaspraktijk bruikbaar zijn. In het boek vind je 32 nieuwe, eigentijdse liedjes voor de kleuterklas. Bij deze liedjes hoort een vocale én een instrumentale versie. Verder vind je er heel wat muzikale tussendoortjes, enkele voorbeelden van een muziekhoek en heel veel concreet praktijk-materiaal.
Keywords: Muzikale vorming -- Kleuteronderwijs; Kinderliedjes